Search

Odabir čeličnog užeta za dizalice, kranove i ostale strojeve

Pojam čelično uže podrazumijeva svu čeličnu užad u snopovima koja se koristi kao: podizna užad, čel. užad za kolica, instalacijska čel. užad, pomoćna čel. užad, privjesna čel. užad na dizalicama i kranovima i sl.

Odabir užadi za dizanje u velikoj mjeri ovisi o namjeravanoj upotrebi i stoga u osnovi o potrebnim svojstvima u pogledu abrazije i habanja, površinske obrade, smjera i konstrukcije, rotacijskih svojstava i svojstava koja su potrebna za posebne primjene, kao što su tolerancije promjera žice, izduženje, stabilnost bočnog tlaka i slično.

Konstrukcije čel. užadi, odabrane i odobrene u suradnji s proizvođačem opreme i navedene u priručniku svakog stroja, odabrane su nakon opsežnog ispitivanja i u skladu s važećim standardima i propisima. Bazirano na mnogim godinama iskustva propisana užad osigurava najbolje performanse za dizanje. Mjenja li se zadani tip čelične užadi (konstrukcija, broj snopova ili čvrstoća žice), iako jednakog standarda, čelično uže može značajno varirati u svojim svojstvima prilikom rada, npr. u višeslojnom sistemu namatanja, iako novo nudi jednaka svojstva otporna na rotaciju.

Zbog velikog broja mogućih kriterija odabira užadi, uvijek se preporučuje korištenje originalnog užeta. U slučaju korištenja alternativnog uže, potrebno je usklađenje s proizvođačem opreme/stroja.

Imate li pitanja i trebate li savjet kod odabira čeličnog užeta, kontaktirajte nas na tel. br. 042/601-061, ili na remex@remex.hr .

Posjetili smo: EISENWARENMESSE INTERNATIONAL HARDWARE FAIR 2018

Eisenwarenmesse-International hardware fair u Kolnu, Njemačka,  glasi kao najveći sajam u području opreme i alata, industrijske i željezne opreme.

Remex d.o.o. je ove godine, jedanaestu godinu za redom, posjetio sajam u svrhu poboljšanja kvalitete asortimana proizvoda, razmjene znanja i informacija, stvaranje novih, te održavanje postojećih odnosa sa poslovnim partnerima diljem svijeta.

Izlagali smo na: CROFISH 2017, Poreč!

U Poreču, Od 26. do 28. listopada ove godine, održavao se CROFISH, 11. međunarodni sajam ribarstva i ribarske opreme.
Sportska dvorana Žatika ugostila je 82 izlagača te posjetiteljima pružila zaista bogat promocijiski program.


Hvala organizaciji i posjetiteljima na gostoprimstvu!

Izlagali smo na: Fiumanka 2017!

Osamnaestom izdanju manifestacije Fiumanka, u Rijeci, nazočili smo i ove godine.

Zaljubljenici jedra i mora pohodili su je od 08. do 11. lipnja 2017.

Naš riječki kolega još je jednom predstavio boje Remex-a.

Zahvaljujemo se organizatorima i posjetiteljima!

Izlagali smo na: manifestacija Fiumanka 2016, Rijeka

Od 9. do 12. lipnja ove godine, sad već 16. godinu za redom, u Rijeci je održana međunarodna regata Fiumanka. Mjesto susreta nautičara, gospodarstvenika i predstavnika medija tradicionalno pohodi dvadesetak tisuća posjetitelja i oko dvije tisuće jedriličara.

Ove smo godine dobili priliku izlagati i mi, pa se želimo zahvaliti organizatorima na pozivu!

Izlagali smo na: International Fishing Expo 2016 – Biograd na moru

Od 27. do 29. svibnja 2016. u Biogradu na moru održan je International Fishing Expo, sajam u organizaciji Lokalne akcijske grupe u ribarstvu Lostura sa sjedištem u Biogradu (LAGUR). Sajam je ove godine prvi puta sufinanciran iz Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo 2014.-2020.

Među četrdesetak izlagača iz Hrvatske, Slovenije i Italije izlagao je i Remex d.o.o. sa dvojicom simpatičnih predstavnika tvrke.

Takoder, ovim putem se i zahvaljujemo organizatorima na pozivu i prilici za razmjenu iskustava i promoviranju našeg asortimana.

Posjetili smo i BAUMA 2016 – sajam u Munchenu!

BAUMA je najveći i najvažniji sajam na svijetu graditeljstva, proizvodnje građevinskog materijala, rudarstva, vađenja i obrada sirovina, komponenta i usluga dobavljača. Održava se svake treće godine u Munchenu, a ove 2016., održan je od 11. do 17. travnja.  Godine 2013. na tom sajmu je nastupilo više od tri tisuće izlagača iz 57 zemalja svijeta, te je zabilježeno oko 500 tisuća domaćih i stranih posjetitelja.

Naš komercijalni dio tvrtke je posjet sajmu BAUMA prvotno iskoristio za praćenje inovacija, te susret sa dugogodišnjim inozemnim poslovnim partnerima.

Izlagači i postava bili su impresivni!

Posjetili smo Eisenwarenmesse – Internacionalni sajam alata!

Eisenwarenmesse-International hardware fair u Kolnu, Njemačka, sa 2670 izlagača iz 55 država diljem svijeta i oko 440000 posjetitelja glasi kao najveći sajam u području opreme i alata, industrijske i željezne opreme.

Remex d.o.o. je ove godine, tradicionalno već desetu godinu za redom, posjetio sajam u svrhu poboljšanja kvalitete asortimana proizvoda, razmjene znanja i informacija, stvaranje novih, te održavanje postojećih odnosa sa poslovnim partnerima.

Radujemo se spomenuto primjeniti u daljnjem poslovanju!

Back to Top
Product has been added to your cart